30.3.2017

Mitä ihmettä pukea pienelle miehelle kuvauksiin?

Kuvaukseen tulossa eikä ideoita mitä pukisi jätkälle päälle? Ei haittaa kuule yhtään, kaikki kuvaukseen tulijat pohtii ihan samoja asioita. Asiakkaiden kanssa käydään usein läpi kuvauksen kulun lisäksi lapsen vaatetusta, mitä kannattaa ottaa huomioon ja ideoita kaivataan usein kipeästi. Yritin koota ideani, ajatukseni ja vinkkini yhteen postaukseen. Toivottavasti tästä on myös sinulle apua mikäli lähdet vaatekaupoille kuvausta varten!




Käytännöllisyys kannattaa muistaa. Missä vaatteissa lapsen on hyvä olla ja millaisia vaatteita tykkää pitää? Kannattaa jo kotona testata miten jätkä suostuu pitämään päässään pipoa tai muuta harkitsemaasi lakkia. Mikäli sielä päässä ei tunnu pysyvän mikään kotosalla, tuskin päähine saa olla rauhassa kuvauksissakaan (ainakaan kauaa). Haluamasi hattu kannattaa kuitenkin ottaa mukaan vaikka malli ei sitä mielellään päässään pitäisikään, mutta vaatetuksen "juttua" ei tällöin kannata rakentaa hatun varaan.

Pienet yksityiskohdat ja asusteet tekevät asusta persoonallisen. Kuvauksessa voi olla jalassa mummon kutomat villasukat, perintönä saadut saappaat, kaulakoru, rusetti, rannekoru...

Hauskat printit voivat olla kuvan juju! Printtejä miettiessä kannattaa ottaa huomioon tietysti printin näkyvyys. Mikäli malli ei vielä kävele, ei välttämättä tekstiprintit toimi (muutakuin istuessa). Mitä lyhyempi teksti (tai vain numero!) sitä parempi. Rekvisiittaa on huisin kiva miettiä nimenomaan printteihin sopivaksi, pistäthän siis minulle kuvan miettimästäsi vaatteesta!

Väriä kehiin! Vaikka vaatetus olisi kauniin harmoninen, voi jollain asustella tuoda pirteän jutun vaatetukseen, Kirkkaan keltainen pipo tai vihreät saappaat? Mietitään yhdessä!

Montako vaatekertaa? Kuvauspaketista riippuen, asukokonaisuuksia voi olla yksi tai useampi. Kaikki ipanat ovat yksilöitä, toiset kestävät mukisematta vaatteiden vaihdon ja toisille ne ovat pisimpiä (ja ihan varmasti tuskallisimpia) minuutteja koko elämässä! Vaatekertoja voi toki olla useampi esimerkiksi niin, että alaosa pysyy samana, vain paita vaihtuu!

Olen kasannut myös Pinterestiin ideoita poikien vaatetuksesta, voit käydä tsekkaamassa tauluni
T Ä S T Ä    L I N K I S T Ä.

Toivottavasti vinkeistä on apua kuvaukseen tulijoille, nähdään kuvauksissa!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Koska haluan huomata kaikki saamani viestit (ja vastata niihin!) julkaisen viestit vasta, kun olen lukaissut ne itse läpi ^_^ !

© IKUISTETAAN TUNNE.

valokuvaaja Kankaanpää, valokuvaaja Karvia, perhekuvaus, muotokuvaus, studiokuvaus, tapahtumakuvaus, hääkuvaus, hautajaiskuvaus, joulukorttikuvaus, minikuvaus, huomenlahjakuvaus, lapsikuvaus, Jonna Lentovaara

Maira Gall