11.1.2017

Miten varaan ajan lapsikuvaukseen?

Kuvauksen varaaminen on helppoa. Voit ottaa minuun yhteyttä soittaen, tekstaten tai mailaten. Mikäli en juuri sillä hetkellä ehdi vastaamaan puheluusi, pistäthän viestiä (Whats app toimii myös!) niin soitan sinulle takaisin heti kun pystyn.

Kuvausta varatessa tietysti sovitaan päivä ja kellonaika. Ajallisesti kuvaukseen kannattaa kuvauspaketista riippuen varata tunnista kolmeen tuntiin. Vauvojen kanssa kolme tuntia vierähtää nopeasti -odotetaan unta, syötetään ja siivotaan välillä. Viisivuotiaiden kanssa taas tunti on jo toisinaan todella pitkä aika.





Kellon aika kannattaa valita niin, että lapsi olisi mahdollisimman virkeä. Iltaan kuvauksia ei kannata jättää (vauvat päivärutiinien puuttuessa tietysti poikkeus) ettei väsymys yllätä kesken kuvausten. Paras kellonaika onkin pienten ipanoiden kanssa on yleensä aamupäivä.

Lisäksi olisi tietysti hyvä miettiä, montako hymysuuta kameran edessä vilahtaa? En veloita lisämaksua muista perheenjäsenistä, eli samassa kuvauksessa voidaan kuvata erilaisia kokoonpanoja. Tämä kuitenki vaikuttaa paljon kuvauksen kestoon ja siihen, paljonko kannattaa aikaa lapsen kannalta käyttää esimerkiksi yksilökuvissa jos tarkoituksena on kuvata vielä sisaruskuva, perhekuva jne.. Lapsilla tuo kärsivällisyys on rajallista joten useammasta kuvattavasta olisi hyvä keskustella etukäteen.

Missä kuvataan? Kuvataanko pelkästään studiossa vai miljöössä, vai kenties molemmissa? Kuvauspaketeissa 1 ja 2 on mahdollista valita molemmat! Toki tässäkin katsotaan aina ensisijaisesti lasta ja hänen jaksamistaan. Yleensä on parempi aloittaa studiossa kuvaamisella josta sitten siirtyä ulos kuvaamaan jossa jo ehkä hieman väsähtänyt ipana innostuu uudestaan.



Mikäli päädymme kuvaamaan myös studiossa joka suomen sääolosuhteissa on suositeltavaa, niin mitä kaikkea studiossa sitten tehdään? Lähes kaikki, erityisesti vuotiaiden kuvaukset, sisältävät kakun tuhoamista, koska ne vaan on niin älyttömän hauskoja! Kakun tuhoaminen on aina oma ohjelmanumero sinällään koska se sisältää vaatteiden vaihtoa (siistiä hommaa sen ei kuulukkaan olla!) ja jätetään yleensä viimeiseksi. Kuvauspaketeissa 2 ja 3 kakku kuuluu hintaan (mikäli lapsella on allergioita, on suositeltavaa että vanhemmat tuovat itse tuhottavan kakun).

Edellä olevat kysymykset määrittävät myös sen, millainen kuvauspaketti teidän kannattaisi valita. Mikäli haluatte kuvia studiossa ja miljöössä vaihtoehtoina ovat paketit 1 ja 2, samoin jos halutaan vaikka pelkästään studiossa mutta kakun tuhoamisen lisäksi muitakin kuvia. Kuvaushinnaston näet täältä.



Omaa rekvisiittaa saa ottaa tietysti kuvauksiin mukaan! Mikäli mukaan on tulossa esimerkiksi lahjaksi saatua polkuautoa jolla onkin jo kokoa, kannattaa sanoa siitä etukäteen jotta osaan valikoida rekvisiittaan sopivia taustoja etukäteen.

Vuosi 2017 onkin pyrähtänyt käyntiin mitä ihanimpien ipanoiden parissa! Uutiskirjeessä julkaisinkin jo lasten ensimmäisen minikuvauksen ajankohdan, siitä on tulossa ihan pian lisätietoa myös muille seuraajille, olkaas tarkkoina! Mikäli haluat uutiskirjeen sähköpostiisi, voit tilata sen tuosta oikealta sivupalkista.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Koska haluan huomata kaikki saamani viestit (ja vastata niihin!) julkaisen viestit vasta, kun olen lukaissut ne itse läpi ^_^ !

© IKUISTETAAN TUNNE.

valokuvaaja Kankaanpää, valokuvaaja Karvia, perhekuvaus, muotokuvaus, studiokuvaus, tapahtumakuvaus, hääkuvaus, hautajaiskuvaus, joulukorttikuvaus, minikuvaus, huomenlahjakuvaus, lapsikuvaus, Jonna Lentovaara

Maira Gall