26.1.2017

Hääkuvaus vuodelle 2017?

Oletko joskus kuullut harmittelua siitä, että tuli tilattua kuvaaja hääjuhlaan? Minä en, siksi sanon aina mielummin että varatkaa kuvaaja joka taltioi juhlanne kauniisti. Olisihan se hölmöä järjestää isot, kauniit ja ainutkertaiset juhlat ja jättää niiden ikuistaminen puolitiehen? Kuvia selatessa tuohon päivään pääsee palaamaan aina uudestaan! Itse potrettikuvien lisäksi siis todellakin kannattaa miettiä myös dokumentaarista hääkuvausta jotta huomaatte nekin naurunpyrskähdykset juhlistanne joissa ette itse ollut mukana.

Rustailin vuoden 2015 jouluna postauksen "Uskokaa tai älkää, kesä on pian täälä". Viime kesä vilahtikin monissa häissä niistä muutamista kesän viikonlopuista yritin pitää myös pari vapaatakin, siinäkin vielä onnistuen, ehdin jopa kaksiin häihin ihan vain vieraaksi (okei, molemmat järjestetiin samana lauantaina, 250km:n päässä toisistaan, eli se oli pieni haaste :D!).
Vuodelle 2017 löytyy vielä muutamia kuvausviikonloppuja joina voisin kuvata juuri sinun häitäsi -pistä siis rohkeasti viestiä/soittoa tulemaan mikäli etsitte vielä kuvaajaa! Kuvaan laajasti satakunnan, pirkanmaan sekä etelä-pohjanmaan alueella (Karvia kun on vähän niinkuin noita kaikkia).


Sivuiltani löydät hinnaston kaikille hääkuvauksille "Ikuistetaantunne/Hääkuvaukset". Niistä ehdottomasti yleisin on ollut medium -kokoinen paketti, joskus hieman räätälöitynä. Mikään paketin speksit eivät ole kiveen hakattu ja niitä voidaan räätälöidä tarpeen mukaan aina hääpalavereissa. Niin, ja mikä hääpalaveri?

Otitpa sitten valokuvaajaksi kenet tahansa, kannattaa aina pitää hääpalaveri -kasvotusten. Tämä on ainakin minulle valokuvaajana tärkeää koska haluan tutustua pariin jo ennen tuota suurta juhlapäivää. Hääpalavereita on (kuvauspaketista riippuen) kaksi. Mikäli kuvaan ainoastaan vihkimisen niin yksi palaveri riittää jossa käydään läpi vihkiseremonia sekä potrettikuvausten suunnittelu.



Ensimmäinen hääpalaveri pidetään yleensä 2-3kk ennen häitä. Suunnitellaan, juodaan kahvia ja inspiroidutaan! Tästä saadaan molemmat hyvä tuntuma siihen, mitä on tulossa. Lisäksi usein osaan häitä kuvanneena kertoa missä vaiheessa kannattaa paneutua mihinkin kuvaushetkiin vieraat ja muu juhlan huomioiden.  Viimeinen hääpalaveri sovitaan kunhan olette päässeet juttelemaan esimerkiksi papin kanssa ja suunnitelmat on lyöty lukkoon vihkimisen kaavasta ja juhlapaikkakin on jo päätetty.



Dokumentaarisista hääkuvauksista on olemassa monia hyviä postauksia niin valokuvaajilta kuin vihkipareiltakin. Kannattaa ehdottomasti lukaista myös niitä ajatuksella. Alla on listaa muutamista kirjoituksista kollegoilta jotka allekirjoitan täysin, käykäähän lukaisemassa. Toivottavasti linkeistä löytyy vinkkejä sen oman häävalokuvaajan valintaan!




Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Koska haluan huomata kaikki saamani viestit (ja vastata niihin!) julkaisen viestit vasta, kun olen lukaissut ne itse läpi ^_^ !

© IKUISTETAAN TUNNE.

valokuvaaja Kankaanpää, valokuvaaja Karvia, perhekuvaus, muotokuvaus, studiokuvaus, tapahtumakuvaus, hääkuvaus, hautajaiskuvaus, joulukorttikuvaus, minikuvaus, huomenlahjakuvaus, lapsikuvaus, Jonna Lentovaara

Maira Gall