10.11.2016

Vinkit joulukorttien askarteluun (tai tilaukseen)!

HuiHai ja noin vain ensimmäisten kanssa käsittämättöman ihana kuvauspäivä takana! Paljon tuli ihania ideoita asiakkailta millä tavoin aikovat käyttää saamaansa joulukorttikuvaa. Lisäksi tietysti paljon myös kysymyksiä siitä, millaisia joulukorttivaihtoehtoja minun kauttani on saatavilla. Olen jo aikaisemmin koonnut teille näytettäväksi pinterestistä keräämiäni ihania ideoita joulukortteja ajatellen, joten täältä pesee kaikki ideat ja vinkit mitä joulukorteista vain keksin!

Ja tässä on vinkkejä ihan kaikille, ei ainoastaan minun kuvauksissani olleille!

Osaan kuvaideoista, esimerkiksi netin valmiit kuvapohjat vaativat kuvatiedoston (tarpeeksi hyvä laatuisen tiedoston, tulostusoikeuksineen) jonka saat esimerkiksi joulukorttikuvauksistani, tämä ei kuitenkaan ole itsestään selvää vaan varmistathan aina kuvaajaltasi oikeudet kuvien käyttöön. Mikäli kuvaushintaan ei sisältynyt kuvatiedostoa, huomaathan että kuvan skannaaminen paperikuvasta on tekijänoikeusrikkomus. Parempi siis varmistua asiasta ennen kuvien tilausta nettipalveluista!

(kauttani tilattavien paperikuvien hinnasto yllä)

Kun minä maanantaina alan väkertämään teille koevdoksia katsottavaksi, kannattaa jo hieman miettiä millaisen joulukortin haluaa. Kuvaushintaan sisältyy yksi täysikokoinen kuvatiedosto (lisäksi samasta kuvasta nettikuva) ja halutessaan samaisesta kuvasta myös yksinkertainen joulukorttimuokkaus (teksti ja reunukset). Valittuasi kuvaushintaan sisältyvän kuvan, ilmoitathan minulle myös haluatko kuvasta toista versiota tekstillä ja/tai reunuksilla varustettuna.

Teksti voi olla mikä tahansa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kovin pitkät tekstit on vaikea saada istumaan korttiin kauniisti, mitä lyhyempi teksti sen parempi! Alla listattuna muutamia suosittuja tekstejä kautta aikojen. Näiden perään voi tietysti vielä toivotella ihanampaa vuotta 2017 :)

"Parasta Joulua", "Ihaninta Joulua", "Kauneinta Joulua", "Ihanaa Joulun (t)aikaa",
"Let It Snow",  
“It´s most wonderful time of the year”

Kuvaushintaan sisältyvän kuvan lähetän sinulle jokatapauksessa myös ilman korttikäsittelyä. Valmiita, paperisia valokuvia voit tilata myös minun kauttani, korttimuokkauksella tai ilman. Kuvat ovat normaalia kuvapaperia, ei paksumaa, ns. korttipahvia. Sopivat hyvin esimerkiksi askarreltuihin kortteihin!
Myös paperiset kuvat minun kauttani!
Hinnastossa on joulun ajaksi laadittu neljä erilaista kuvapakettia;
Kuvapaketin kuvat ovat kaikki aina samasta kuvasta. Voit tilata kuvapaketin mistä tahansa kuvasta, tai vaikkapa kolmesta eri kuvasta pienen kuvapaketin! Näin saat matkaan erilaisia joulukortteja kaikille sukulaisille. 

Jäikö kuvan valitseminen viimetippaan ja nyt on jo SUPERKIIRE? Monilla paikkakunnilla on käytössä erinomaisia, ns. "tunninkuva" -palveluita. Kankaanpäästä sellaista kannattaa käydä kysymässä esimerkiksi Kankaanpään Valokuvaamo:lta josta saa ne yleisimmät kuvakoot ihan odotellessa.

Vinkkejä askartelijoille!
Kasasin ihanaisesta Pinterestistä tauluun muutamia ideoita, miten voit hyödyntää tilaamiasi (tai mitä tahansa kuvia!)kuvakortteja. Kyllähän se itsetehty on aina itsetehty. Oikein harmittaa olla viimetipan ihminen, askarreltuja kortteja ei ehdi meiltä lähtemään koskaan matkaan, vaikka muuten tykkään kyllä askarrella ja hääräillä paperin, saksien ja liiman kanssa (ai huomaako sen rekvisiitoista joskus :D). Noi napit joulupalloina oli mun mielestä ehkä parhaimmat ja ihanimmat ♥ Pinterestin syövereistä löytyy muutenkin aivan ihania korttimalleja yms. joita kannattaa seurata ja inspiroitua (ja mennä jo juosten esimerkiksi Sinooperiin!) Jos päädytte tekemään tämmösiä kortteja, olis aivan ihana saada niistä kuvia vaikka facessa tai linkkinä omaan blogiin!


Vai ehkä sittenkin jotain helposti valmista, mutta kuitenkin korttimaista?
Olin ensin ajatellut, että tekisin joulukorttipohjia joita saa halutessaan kuviin, mutta loppujen lopuksi päädyin selaamaan esimerkiksi Smartphoton kuvapohjia (pelkkiä jouluaiheisia 1128kpl) sieltä päätyen Vistaprintin valikoimaan (sielä erilaisia malleja 1477kpl), ja totesin että jo niissä on aivan liikaa valinnanvaraa ja jokaiselle löytyy niistä aivan varmasti haluamansalainen kortti. Alla linkit ja lisätiedot noista kahdesta suurimmasta korttipalvelun tuottajasta (ja lisääkin löytyy kun googlettaa esimerkiksi "joulukortit omalla kuvalla netistä", "persoonalliset joulukortit", "kuvakortit netistä" jne. Näitä kahta yllämainittua kuvavalmistamoa olen aikanaan myös itse käyttänyt ja olen ollut suht tyytyväinen kuvien laatuun vaikka eivät pärjääkkään ammattipaperille tehtyyn kuvaan verrattaen.

Kuitenkin ymmärrän myös näiden paleluiden käytön, hinnat ovat melko alhaiset ja laatu riittää niihin korttikuviin ja ehkä myös pienempiin printteihin hyvin. Siispä, esitelläämpä kaksi suurta valmistajaa myös joulukorttien osalta:

SMARTPHOTO
Valmistus toimituksineen kestää yleensä noin viikon verran korteissa ja normaaleissa kuvissa. Pelkkiä joulukorttipohjia tosiaan reippaasti yli tuhat ja vaikka mitä muita tuotteita (myös pukinkonttiin tilattavaksi). Ja hei, jopa meidän isä osaa käyttää tätä, eli tää ON helppo käyttönen :)



VISTAPRINT
Jaa että miksikö olen joskus käyttänyt Vistaprinttiä? Tästä mestasta saa parhaimmillaan tilatut tuotteet ihan parissa päivässä joka on tämmöselle viimetipan ihmiselle semmonen onnenpotku että oksat pois. Painojälki ei ekä ihan niin hyvää kun smartphotolla, mutta ainakin pienemmissä printeissä näyttänyt ihan hyvältä hintaan nähden.


Millaisia kortteja sinä pistät rakkaillesi, vai lähetätkö paperisia kortteja lainkaan? Voit myös vihjata parhaat vinkkisi kuvavalmistamoihin ja ihanimpiin korttipohtiin täälä!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Koska haluan huomata kaikki saamani viestit (ja vastata niihin!) julkaisen viestit vasta, kun olen lukaissut ne itse läpi ^_^ !

© IKUISTETAAN TUNNE.

valokuvaaja Kankaanpää, valokuvaaja Karvia, perhekuvaus, muotokuvaus, studiokuvaus, tapahtumakuvaus, hääkuvaus, hautajaiskuvaus, joulukorttikuvaus, minikuvaus, huomenlahjakuvaus, lapsikuvaus, Jonna Lentovaara

Maira Gall